Ajvar sa persunom

Ajvar sa peršunom

POTREBNO JE: 5 kg zrelog paradajza, 400 ml ulja, 400 ml voćnog sirćeta, 150 g šećera, 2 kašike soli, 5 kg samlevene zrele paprike, peršun...
Pikantni namaz

Pikantni namaz

Potrebno je: 1 plavi patlidžan, 2 šake očišćenih oraha, 2-3 kašike sitno iseckanog peršunovog lista, 2 čena belog luka, 1 kašičica kima, prstohvat ljute...
paradajz-sos

Paradajz sos

POTREBNO JE200 ml paradajz soka, 200 ml vode, 2 kašike ulja, pola kašičice šećera, kašika brašna, so PRIPREMANa zagrejanom ulju propržite brašno, pa skinite...
sunka paradajz sos

Sos od paradajza sa šunkom

Potrebno je: 1-2 konzerve pirea od paradajza (konzerva od 400 g),paradajz-piremalo maslinovog ulja,2-3 čena belog luka,desetak listova svežeg bosiljka (ili kašikica sušenog),nekoliko maslina,kašikica kapara...
snjezna kraljica dresing

Snježna kraljica dresing

Sastojci: 200 g 20% vrhnja0,5 DL mlijeka1 VŽ vegeta1 vezica svježeg peršunovog lišča (ili 2 VŽ sušenog peršunovog lišča)1 vezica svježeg vlasca (ili 2...
Sos za testeninu sa gorgonzolom

Sos za testeninu sa gorgonzolom

Potrebno je: 250 g kuvane testenine40 g maslaca1 kašika brašna300 ml mleka100 g gorgonzoleperšunsoPriprema: Maslac otopiti na tihoj vatri. Dodati brašno, upržiti, pa mešajući...
tartar sos

Tartar sos

Potrebno je: 6 jaja6 kašika ulja2 kašike senfa2 kašike kisele pavlake1 limunsoPriprema: Tri tvrdo obarena jajeta propasirati u činiju, dodati 3 presna žumanceta, ulje,...
tzaziki

Tzaziki

Potrebno je: Sitno iseckati peršun, mirođiju i beli luk. Narendati na krupnijoj strani krastavac i sve pomešati sa pavlakom. Dodati kašičicu sirćeta i malo...

Najnoviji Recepti

Bonžita i lekovitost

Bonžita je slatkiš na bazi žitarica i meda.Osnovni sastojci su raznovrsne žitarice i semena, najpre pirinač, kornfleks, susam, suvo groždje, borovnica, brusnica, sušeno voće,...

Kinoa na vašem trpezu

U ishrani se koristi kao žitarica odličan izvor proteina (100 g kioa sadrži 4,5 g proteina), sve esencijalne aminokiseline.Veoma je bogat mineralima, magnezijuma, gvoždja,...

Da li iz kesice jedemo zdravu supu

U današmje vreme zbog malog vremena za kuvanje sve se više uzima supa iz kesice.Njihova dostupnost je veoma visoka u svim prodajnim formatima, ali...

Osnovno pravilo za postavljanje stola

Serviranje i postavljane stola u svakodnevnoj žurbi razlikuje se od postavljanja stola u svečanim prilikama.Zaposle majke su uvek u žurbi i ne pridržavaju se...