Salata od pecenog povrcaPotrebno je:

200 g šampinjona, 2 male tikvice, 1 žuta paprika, 1 crvena paprika, 1 narandžasta paprika, 1 velika glavica crnog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 2 prstohvata soli, prstohvat bibera.

Preliv:

2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike „balsamiko“ sirćeta, 2 kašike meda, 2 čena belog luka, 1 kašičica origana, 1 kašičica senfa, 1/2 kašičice morske soli, 1/4 kašičica bibera.

Priprema:

Pečurke očistite i pomešajte ih sa jednom kašikom sirćeta, povremeno ih promešajte i ostavite da odstoje u marinadi oko 15 minuta. Luk očistite i isecite na četvrtine ili na šnite pa ga začinite sa malo maslinovog ulja i odložite sa strane. Tikvice operite i isecite na četvrtine, a paprike očistite od semenki. Namažite ih maslinovim uljem, posolite i pobiberite. Zagrejte tiganj za grilovanje na umerenu temperaturu, najpre stavite luk i zapecite sa obe strane oko 5 minuta, pa dodajte pečurke. Promešajte i sačekajte da puste sok i omekšaju, izvadite iz tiganja i stavite u veću činiju za salatu. U tiganj stavite tikvice i papriku, koje ste prethodno začinili maslinovim uljem, posolili i pobiberili. Kada povrće omekša, sjedinite ga sa pečurkama i lukom, promešajte. U manjoj posudi pomešajte sve sastojke iz preliva i sipajte u salatu, pa ponovo promešajte. Ohladite u frižideru pre posluživanja.

OSTAVI KOMENTAR