pirincana avokado salataPostupak pripreme:

Pirinač skuvamo al dente u posoljenoj vodi.Zreo avokado izblendamo u finu kremu dodamo dve supene kašike maslinovog ulja, pavlake,limunovog soka,so,biber i sve ponovo izblendamo u finu kremu koju zatim pomešamo sa pirinčem.

Ovako pripremljen pirinač odličan je i zdrav prilog a u kombinaciji sa salatom se dobija i ceo obrok.Grilovana prsa sečena na kocke, ajsberg salata, rukola, alf-alfa klice, limunov sok, so,maslinovo ulje

Salatu je naj bolje služiti u dubljem sudu u slojevima, sloj pirinča, sloj salate.

Sastojci:

250 gr pirinač dugog zrna,1kom zreli avokado, 2 supene kašike kisela pavlaka,2 supene kašike sok limuna,2 supene kašike maslinovo ekstra devičansko ulje,
salata :1kom ajsberg salata(manja glavica),100gr rukola, 2 supene kašike alf-alfa klice,400gr pileća prsa,po potrebi
ekstra devičansko maslinovo ulje,po ukusu sok limuna po ukusu so

OSTAVI KOMENTAR