Potrebno je Za 4 osobe:
100 g tankih pirinčanih rezanaca, 2 šargarepe, krastavac, 12 čeri paradajza presečenih na pola, 500 g mladog spanaća, nekoliko listića bosiljka, 2 limete. Za vinegret: 2 kašike braon šećera, 2 kašike soka od limete, 80 g seckanog kikirikija, 60 ml ulja, 2 kašike seckanog korijandera, 2 kašike soja sosa, 2 kašičice seckanog belog luka, so i biber.
Priprema:
U šerpi zagrejte vodu do ključanja, posolite i potopite rezance, poklopite i kuvajte na umerenoj temperaturi 8-10 minuta. Potom isperite hladnom vodom i dobro iscedite. U međuvremenu napravite vinegret. U činiji za salatu umutite sok od limete sa šećerom i zatim postepeno umešajte kikiriki, ulje, korijander, soja sos i beli luk. Šargarepe i krastavac iseckajte na tanke štapiće ili krupno narendajte i dodajte u činiju. Umešajte rezance, paradajz i očišćeni spanać, posolite i pobiberite po želji. Pre posluženja dodajte kriške limete i listiće bosiljka.