Letnja gril salataJedan od najjednostavnih, a ujedno i najzdravijih načina pripreme, pored barenja, je i grilovanje povrća.

Potrebno je:
300 g pilećeg belog mesa 150 g tikvica 150 g paprike 100 g rukole 150 g zelene salate 3 kašike maslinovog ulja 1 kašika balzamiko sirćeta so, biber 400 g raženog hleba 800 ml soka od višanja.

Priprema:
Na polovini zagrejanog ulja grilovati začinjenu piletinu, kolutove tikvica i kriške paprika.Zelenu salatu iseći, pomešati sa rukolom i začiniti.
Salatu servirati na tanjir, preko poređati grilovano povrće i piletinu.Poslužiti uz raženi hleb i sok od višnje.Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije.

Nutritivne vrednosti:
Porcija za odraslu osobu – 475 g
Energetska vrednost porcije – 510 kcal
Belančevine – 23 g
Belančevine (%) – 18 %
Masti – 12 g
Masti (%) – 22 %
Zasićene masti – 2 g
Holesterol – 43 mg
Ugljeni hidrati – 76 g
Ugljeni hidrati (%) – 60 %
Natrijum – 790 mg
Vlakna – 9 g

OSTAVI KOMENTAR