Za 4 osobe:
3 zelene i 3 crvene jabuke, 2 korena celera, 200 ml ?klasik? majoneza, 100 g oraha, 2 limuna, veza vlašca, 2 dl kisele pavlake, ?vuster? sos, so i biber.
Jabuke operite i neoljuštene prepolovite, uklonite im semenke, isecite na sasvim tanke kriške i prelijte sokom od jednog limuna. Koren celera oljuštite, iseckajte na sasvim tanke kriške i prelijte limunovim sokom (sačuvajte dve-tri kašike limunovog soka). Pola kašičice soli razmutite u limunovom soku koji ste sačuvali, dodajte ?klasik? majonez, kiselu pavlaku i nekoliko kapi ?vuster? sosa, pobiberite i dobro umutite viljuškom da dobijete homogenu masu. U činiju za salatu ređajte kriške jabuke, pospite ih seckanim vlašcem, odozgo sipajte preostale kriške jabuka i celera. Pospite seckanim orasima i sve prelijte mešavinom ?klasik? majoneza i kisele pavlake, pobiberite i servirajte bez prethodnog mešanja.