Potrebno je:
250 g kineskih rezanaca, sok od 3 limete, 2 kašike šećera, 2 kašičice sambal oeleka (azijskog slatko-ljutog sosa), 1 kašičica ribljeg sosa, 1 krastavac, 1 crveni luk, 200 g lubenice, 500 g junećih šnicli, 1 kašika ulja, so, biber.
Priprema:
Skuvajte rezance po uputstvu na pakovanju, properite ih u hladnoj vodi i dobro ocedite. Za preliv stavite u posudu sok od limete, tri kašike vode, šećer, sambal oelek i riblji sos. Sve dobro promešajte. U posudu stavite tanko narezani krastavac i luk i tanko isečenu lubenicu. Promešajte sve zajedno pa dodajte rezance, posolite i pobiberite po želji. Meso posolite i pobiberite pa ga ispecite na gril tiganju premazanim uljem. Pečeno meso zamotajte u alu-foliju i pustite da odstoji oko 5 minuta. Nakon toga meso narežite na trakice. Rasporedite salatu u činijice, odozgo poredjajte meso i prelijte umakom. Po želji pospite svežim listovima korijandera.