Pečena riba sa krompirom i paradajzom
Potrebno je:
2-3 ribe: orada, brancin, skuša ili slična, 1 kg krompira, 2-3 paradajz, češnjak, ruzmarin, ulje, soli.
Priprema:
Krompir oguliti i po želji narezati na ploške...
Punjeni šaran sa orasima
Šaran je najpopularnija rečna riba u našim krajevima, jedan od pravih načina da spremite šarana je da napunite. Punjeni šaran je uvek ukusno rešenje...
Riba na svečanoj trpezi
U danima posta na jelovniku mnogih porodica riba se nalazi mnogo češće nego inače. Pogledajte recepte za spremanje pijanog šarana i aromatične pastrmke.
Pijani šaran
Potrebno...
Losos,komorač i krem od mirodjije
Potrebno je za 4 osobe:
4 fileta lososa (po 150 g), iseckana glavica crnog luka, 180 ml krem pavlake za kuvanje, 2 kašike seckane...
Papalina salata
Potrebno je:
700 g papalina, 1 limun, 1 kašika seckanog bosiljka, 1 kašika seckanog ruzmarina, 1 kašika peršuna, 1 glavica crnog luka l 2...
Mediteransko rižoto
Potrebno je za 4 osobe:
750 g pirinča, 1 kg plodova mora, 1 dl maslinovog ulja, 1 velika glavica crnog luka, 5 čenova belog luka,...
Oslić sa susamom
Potrebno je za 4 osobe:
600 g fileta oslića debljine 2,5 cm (bez kožice), 60 g semenki susama (crnih i belih), 60 g čia...
Ekspres tartar
Potrebno je za 4 osobe:
150 g fileta deverike bez kože, 150 g fileta bakalara bez kože, 150 g fileta brancina bez kože, 1...
Fileti brancina sa agrumima
Potrebno je za 4 osobe:
4 fileta brancina, 1 beli deo struka praziluka, 2 zelena limuna, 2 netretirane narandže, 2 struka mladog luka, 60...
Pita od lososa i spanaća
Potrebno je:200g fileta lososa isečenog na veće kocke, 300g spanaća, 2 čena belog luka, iseckana, 2gl crnog luka, tanko seckanog, 1 kašika maslinovog uljaso...