cokoladni toranjPotrebno je:

300 g čokolade za kuvanje, 2 dl slatke pavlake, kašika kakao praha, grančica sveže nane, konzerva ananasa i 40 g šećera u prahu.

Priprema:

Za 4 osobe: 300 g čokolade za kuvanje, 2 dl slatke pavlake, kašika kakao praha, grančica sveže nane, konzerva ananasa i 40 g šećera u prahu.
Ananas dobro ocedite i pola količine izmiksajte sa šećerom u prahu, a ostatak isecite na kockice i ostavite sa strane. Čokoladu izmrvite i 130 g otopite na pari, pa dodajte još 70 g izmrvljene čokolade i snažno mešajte da se sasvim istopi. Otopljenu čokoladu sipajte u tankom sloju preko lista kolačarskog papira i ostavite da se ohladi. Pre nego što se čokolada sasvim stvrdne zagrejte oštricu noža i čokoladu isecite na 12 pravougaonika istih dimenzija. Sačekajte još 30 minuta da se pravougaonici od čokolade sasvim stvrdnu i pažljivo ih odlepite od kolačarskog papira. Umutite šlag od ohlađene slatke pavlake, dodajte malo-pomalo preostale čokolade koju ste prethodno otopili na pari i dobijenu smesu sipajte u kolačarski fišek. Na tanjire za serviranje položite po jedan ohlađeni pravougaonik od čokolade, odozgo nanesite sloj krema, poklopite novim pravaougaonikom, premažite slojem krema i na vrh položite još jedan pravougaonik od čokolade. Prelijte ohlađenom mešavinom ananasa i šećera u prahu, ukrasite listićima nane i kockicama ananasa i servirajte.

OSTAVI KOMENTAR