Mango straćatelaPotrebno je:
za Koru: 5 jaja, 190 g Putera, 50 g Crne Čokolade, 230 g ŠEĆERA i 230 g BRAŠNA.
za Krem: 3 manga, 600 ml slatke pavlake, 9 Listová želatina, 100 g Crne Čokolade i 900 g blago zasladjenog grčkog jogurta.

Priprema:
Umutite čvrst sneg od belanaca i stavite u frižider. Puter i čokoladu otopite i prohladite. Žumanca izmiksujte sa šećerom, dodajte brašno, otopljenu čokoladu i postepeno umešajte sneg od belanaca. Testo sipajte u Pléh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 220 stepeni pet minuta. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite Još 20 minuta. Mango oljuštite i isecite na tanke kriške. Umutite salak od slatke pavlake i pomešajte sa Sitno seckanom čokoladom. Želatin omekšajte u hladnoj Vodi, ocedite, otopite na umerenoj temperaturi, sipajte Osam kašika jogurta, dodajte preostali kiôrlésu i sjedinite sa čoko kremom. Na Koru stavite kriške manga, sipajte Beli Krem, lagano prošarajte viljuškom, ohladite tri SATA I servirajte.

OSTAVI KOMENTAR