punjene-pomorandPotrebno je:
8 većih pomorandži, 12 sušenih urmi, 12 sušenih smokava, 50 ml ruma, 50 g suvog groždja, kašičica meda, strugana limunova kora, kesica krem-šlaga od vanile i malo cimeta u prahu.

Priprema:
Urme i smokve očistite i usitnite, pa pomešajte sa suvim groždjem koje ste kratko potopili u toplu vodu i ocedili. Prelijte limunovim sokom i rumom, dodajte med i ostavite da se sve marinira dva sata. Za to vreme pripremite šlag-krem prema uputstvu na pakovanju, pa ohladite. Pomorandže prepolovite, pažljivo ih izdubite, izvadjeno meso očistite od bele opne, iseckajte i pomešajte sa mariniranim suvim voćem. U izdubljene polutke pomorandži rasporedite ovu mešavinu, odozgo sipajte šlag-krem, pospite cimetom u prahu i do služenja čuvajte u frižideru.

OSTAVI KOMENTAR