Aromatična ćuretina
Potrebno je:
Odresci od ćuretine, mažuran, kadulja, ružmarin, lovor, majčina dušica, 1 limun, maslinovo ulje, 2-3 žlice ketchupa
Priprema:
Začinsko bilje operite, očistite i nasjeckajte na sitne...
Mediteranska kuhinja
Mediteranska kuhinja se smatra najzdravijom zbog odabira namirnica i raznovrsnosti
Brojne naučne studije i istraživanja o hrani pokazale su da je mediteranska kuhinja - najzdravija....
Pečeni feta sir sa paradajzom, paprikom i maslinama
Sjajno ljetnje jelo napravljeno od zapečenog feta sira sa paradajzom, paprikom, maslinama, začinskim biljem i bogato preliveno maslinovim uljem. Tako pečena feta je divno...
Masline na trpezi
Sastavni deo mediteranske kuhinje, masline, spadaju u jednu od najstarijih namirnica. Sadrže zdrave masti pa su odlične za kardiovaskularni sistem, imaju snažna antiupalna svojstva...
Mediteranska pohovana piletina
Potrebno je:
4 tanke šnicle ili pileća filea, 100 grama mocarela sira (iseckanog na kockice ili rendanog), 8 kolutova sušenih paradajza, 1 veliki rendani paradajz,...
Faširane šnicle iz rerne
Potrebno je:
Mleveno meso(po izboru) 500 gr, sredina hleba 2 kriške, so i biber po ukusu, beli luk 4 čena, crni luk 1 glavica, začinska...
Pangasius na mediteranski način
Potrebno je:2 kom. pangasius file 25dkg, 1grančica ruzmarina, 4 grančice majčine dušice, 2 čena belog luka, 4 kašile maslinovog ulja, 4 kašike limunovog soka,...
Mediteranska fažola
Potrebno je:crvenog pasulja iz konzerve 200 gr, 4 šargarepe, 1 glavica crnog luka, 2 manja paradajza, 1 konzerva tunjevine, malo maslinovog ulja po ukusu,...
Piletina sa zelenim maslinama i limunom
Potrebno je: batak 3 kom, crni luk 1 kom, beli luk 1 kom, cimet prstohvat, začin kari pola kaš, aleva paprika 1 kašičica, manji...
Mediteranska čorba
Potrebno je za 4 osobe: 1 kg ribe (pomešajte nekoliko vrsta), 2 glavice crnog luka, 1 manja glavica komorača, 1 šargarepa, 5 čena belog...