Aromatična ćuretina
Potrebno je:
Odresci od ćuretine, mažuran, kadulja, ružmarin, lovor, majčina dušica, 1 limun, maslinovo ulje, 2-3 žlice ketchupa
Priprema:
Začinsko bilje operite, očistite i nasjeckajte na sitne...
Slasna TIROPITA sa sirom
Ova ukusna pita veoma je popularna u Grčkoj, gde domaćice često mešaju i više vrsta sira da bi došle do najboljeg ukusa.
Potrebno je:
5 jaja,...
Francuska kuhinja
Ljubav Francuza prema hrani je opšte poznata, a poznato je i to, da je njihov rafinirani ukus dao mnoge poznate specijalitete.Francuzi obožavaju sireve i...
Mediteranska kuhinja
Mediteranska kuhinja se smatra najzdravijom zbog odabira namirnica i raznovrsnosti
Brojne naučne studije i istraživanja o hrani pokazale su da je mediteranska kuhinja - najzdravija....
Takosi sa junetinom i sirom
Potrebno je:
1 kg mlevene junetine a može i piletine, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 2 paradajza, 250 g sira trapist, 100...
Pečeni feta sir sa paradajzom, paprikom i maslinama
Sjajno ljetnje jelo napravljeno od zapečenog feta sira sa paradajzom, paprikom, maslinama, začinskim biljem i bogato preliveno maslinovim uljem. Tako pečena feta je divno...
Masline na trpezi
Sastavni deo mediteranske kuhinje, masline, spadaju u jednu od najstarijih namirnica. Sadrže zdrave masti pa su odlične za kardiovaskularni sistem, imaju snažna antiupalna svojstva...
Fritule
Potrebno je:
1,5 lit. jogurta, 3 jajeta, pola praška za pecivo, 15 jelovne kaškike brašna, 3 jelovne kašike šećera, 1 vanilin šećer, malo soli, 1-2...
Puder kiflice
Potrebno je:
250 g masti, 10 g kvasca, 1 jelovna kašika u prahu, 500 g brašna, prstohvat soli,
Priprema:
Sve ove sastojke dobro pomešati i staviti u...
Fritule
Potrebno je:
2 jajeta, 3 jelovne kašike šećera, 10 jelovne kašike oštrog brašna, 1 vanil šećer, malo soli, 1,5 dl jogurta, pola praška za pecivo,...