U današmje vreme zbog malog vremena za kuvanje sve se više uzima supa iz kesice.Njihova dostupnost je veoma visoka u svim prodajnim formatima, ali je retkost gde možete kupiti pravu domaću supu.Postoje dve osnovne grupe bistre i guste supe.Nazivi supe govore od koje su namirnice pripremljene sa dodacima koje čine specifičan i različiti ukus. Supe iz kesice su vrlo popularne brzo su gotove, donekle su ukusne ali u jednoj kesici nalazi se od 800-1000 mg natrijuma što može dovesti do natečenosti i zadržavanja tečnosti, koji vrši veliki pritisak na telo.U toj supi nalazi se visoka koncentracija šećera, masnoća i soli što oštećuje ćelije.Mogu se naći i testenine, noklice, rezanci, kledle, pirinač, slani biskvit.Guste krem supe mogu biti biljnog i životinjskog porekla.Pojačivači ukusa se nalaze u svim industrijskim proizvodima posebno u supama sa kockicama to su sojine proteini, glutamat, sušeno povrće, jaje u prahu, neki začini, skrob, pšenično brašno, sušeni luk, kuhinjska so i visok procenat trans masti.
Najbolje je kuvati domaću supu veoma je ukusna naročito pileće meso jer sadrži aminokiselinu-cistein koja se oslobadja prilikom kuvanja.Kod prehlade olakšava disanje i smanjuje zapušenost nosa.U domaćoj supi se dodaju razni začini, šargarepa, paprika, paradajz zbog savršenog ukusa.