Da li iz kesice jedemo zdravu supu

U današmje vreme zbog malog vremena za kuvanje sve se više uzima supa iz kesice.Njihova dostupnost je veoma visoka u svim prodajnim formatima, ali...

Osnovno pravilo za postavljanje stola

Serviranje i postavljane stola u svakodnevnoj žurbi razlikuje se od postavljanja stola u svečanim prilikama.Zaposle majke su uvek u žurbi i ne pridržavaju se...

Surutka je eliksir zdravlja

Koristi se u narodnoj medicini kao eliksir zdravlja.Kada se pravi sir, kiselo mleko,prilikom procesa sirenje mleka odvaja se voda, koji u svo sastavu  sadrži...

Opasnosti za zdravlje sa nitratima i nitritima

Industrijski suhomesnati proizvodi sadrže aditive, to su nitrati, nitriti, polifosfati, pojačivači ukusa-glutaminat, so i zasićeni masti.To sve nepovoljno utiče na zdravlje povećava gojaznost, pojačava...

Gazirani napici u razvoju deteta

Skoro svako dete obožava gazirane napitke, pa često piju umesto vode.Ti napici ugrožavaju pravilan rast i razvoj.Sadrže puno šećera, dosta kofeina, bez vitamina i...

Uvodjenje mešovite ishrane odojčetu

Majčino mleko je najbolja hrana za bebu jer sadrži sve hranljive materije, poboljšava imunitet deteta, manji je rizik od razvoja gojaznosti.Dete sa porastom težine...

Zašto neki ljudi ujutru ne osećaju glad?

Izbor zdravog doručka je neograničen.Tu su sendviči, žitarice, razna peciva, mleko i mlečni proizvodi, pržena jaja, voće i voćni sokovi.Ujutru možete da jedete što...

Krvna grupa i čajevi

U zavisnosti od krvne grupe treba birati namirnice i napitke tako i čaj koju konzumirate.Jedini čaj koju svaka osoba može mirno piti a to...

Naziv LCHF način ishrane

LCHF (Low Carb High Fat) označava ishranu siromašnu ugljenim hidratima, a bogatu "dobrim" masnoćama.To bi značilo da treba izbaciti iz jelovnika:hleb, pecivo, testenine, krompir,...

Alkalna ishrana

U savremenoj ishrani dominira hrana koja u telu stvara kiselinu.Prelaskom na alkalnu ishranu poboljšavamo zdravlje, reguliše se varenje i oslobadjamo se viška kilograma.Pojedine namirnice...

Najnoviji Recepti

Bonžita i lekovitost

Bonžita je slatkiš na bazi žitarica i meda.Osnovni sastojci su raznovrsne žitarice i semena, najpre pirinač, kornfleks, susam, suvo groždje, borovnica, brusnica, sušeno voće,...

Kinoa na vašem trpezu

U ishrani se koristi kao žitarica odličan izvor proteina (100 g kioa sadrži 4,5 g proteina), sve esencijalne aminokiseline.Veoma je bogat mineralima, magnezijuma, gvoždja,...

Da li iz kesice jedemo zdravu supu

U današmje vreme zbog malog vremena za kuvanje sve se više uzima supa iz kesice.Njihova dostupnost je veoma visoka u svim prodajnim formatima, ali...

Osnovno pravilo za postavljanje stola

Serviranje i postavljane stola u svakodnevnoj žurbi razlikuje se od postavljanja stola u svečanim prilikama.Zaposle majke su uvek u žurbi i ne pridržavaju se...