Tajne sirovih poslastica

To su specijalne poslastice koji mogu osiguravati hranljivost, zadovoljstvo i sitost.Sirove poslastice ne sadrže gluten i namirnice životinjskog porekla-ne zahtevaju pečenje ili kuvanje. Tu nam...

Čokoladni mus

Potrebno je: 60 g šećera, 1 vanil šećer, 3 jaja odvojena, 50 g putera, 250 g čokolade za kuvanje, šlag ili slatka pavlaka, 1 šolja...

Sufle od breskve

Potrebno je: 200 gr. bresaka, 2 dl. slatke pavlake, 150 gr. šećera, 3 belanca, 2 kašike vode Priprema: Skuvati sirup od šećera i dve kašike vode...

Poslastica u čaši-Trifle

Trifle je engleski recept koju možete sa lakoćom pripremiti. Potrebno je: Tri šolje mleka, 100 g pudinga (vanil, čokolada), 5 kašika šećera, 200 g slatke pavlake,...

Vojvodjanski slatko od dunje-Kitnikez

Vodi poreklo iz Austrougarske, koji se danas vrlo retko sprema.To je najstarije vojvodjansko slatko.Očišćene dunje se kuvaju sa šećerom i mogu se dodati i...

Najnoviji Recepti

Uloga aminokiseline u ishrani deteta

Glavni gradivni materijal našeg organizma su belančevine, za izgradnju unutrašnjih organa, tkiva, koža, kosti, kosa.Neophodne su za pravilan rast i razvoj, pravilno funkcionisanje imunog...

Šta znači termin kulinarstvo?

Kulinarstvo potiče od francuske reči  cuisine, koji znači kuvanje, umetnost kuvanja.To je veština pripremanja jela sa serviranjem, ukrašavanjem, sastavljanjem jelovnika.Vrlo je složen proces što...

Čime zamenuti neke sastojke u kuhinji

Snalažljive domaćici nije teško da se snalazi u kulinarstvu.Dešavaju se nezgodne situacije prilikom pripremanja mnogih jela, već kada zatreba tek onda se vidi da...

Saveti za dobru domaćicu

Svaka žena treba da se trudi da bude dobra domaćica.Podeliću Vam nekoliko dobrih saveta za porodičnu kulinarstvo. Šta treba jesti umereno žumance ili belance? Nutritivno gledano...