punjeni sampinjoni sa guscijom dzigericom

Punjeni šampinjoni sa guščijom džigericom

Potrebno je: 400 g sveže guščije džigerice, 4 dl mleka, 50 g putera, 2 supene kašike kurvoazjea, 600 g svežih šampinjona bez drški, 200...
Puzici sa sljivama

Pužići sa šljivama

POTREBNO JE: Pakovanje lisnatog testa, pola kilograma šljiva, šećer PRIPREMA:   Lisnato testo ostaviti da omekša na sobnoj temperaturi, razvući list na debljinu pola...
2612111218 1b

Limun pita

Postupak pripreme: Od sastojaka umesiti glatko testo ostaviti na hladnom 30-45 minuta,zatim podeliti na tri dela i ispeci kore na 200 stepeni oko 10-15...

Svinjski file na mediteranski način

Potrebno je za 4 osobe: 700 g svinjskog filea, 3 kašike maslinovog ulja, 2 kašike seckanog bosiljka, kašika seckanog timijana, kašičica seckanog ruzmarina, 1 lovorov...
Pastrmka na ohridski način

Pastrmka na ohridski način

Priprema: U zagrejano ulje ubacite seckani crni luk, pa kad počne da rumeni, dodajte isečenu papriku i propržite. Zatim dodajte paradajz isečen ne kocke,...
Sankt Peterburgska salata

Sankt Peterburgška salata

Potrebno je: 4 glavice crnog luka (ili praziluk u odgovarajucoj meri),4 velika krompira, 200 g sira (svapskog), 1-2 jogurta,senf, majonez, pavlaka, biber, so. Priprema:...
pastrmka-sa-sampinjonima

Pastrmka sa šampinjonima

Pastrmka  na ovaj jednostavan način, uz jednostavnu svježu salatu i čašu dobro rashlađenog belog vina biti će pravi bum na Vašem stolu.Potrebno je za...

Pofezna

Potrebno je: 5-6 krompira, 4 kašike brašna, 2 kašike mleka, 4 jaja, malo soli i bibera, ulja,150 g sira trapista, Priprema: Krompir treba očistiti i istružiti zatim...
pecurke u umaku od senfa

Pečurke u umaku od senfa

Potrebno je: 300 g crnog luka, 200 g svežih šampinjona, 200 g svežih lisičarki, 100 g sušenih vrganja, malo ulja, 2 velike kašike senfa,...
morski-plodovi-sa-rezancima

Morski plodovi sa rezancima

Potrebno je:2 srednja praziluka samo beli deo, 3 srednja paradajza, 300 g šampinjona, 1 manja konzerva kukukuruza, 500 g zamrznutih plodova mora, suvi začin,...

Najnoviji Recepti

svečani panj

Svečani panj

Potrebno je: ZA TESTO 6 jaja, 150 g šećera, 150 g mlevenih oraha, pola kašike brašna, 1 kašika kakaoa, pola kesice praška za pecivo ZA FIL...

Pečena riba sa krompirom i paradajzom

Potrebno je: 2-3 ribe: orada, brancin, skuša ili slična, 1 kg krompira, 2-3 paradajz, češnjak, ruzmarin, ulje, soli. Priprema: Krompir oguliti i po želji narezati na ploške...
Šaran-sa-orasima

Punjeni šaran sa orasima

Šaran je najpopularnija rečna riba u našim krajevima, jedan od pravih načina da spremite šarana je da napunite. Punjeni šaran je uvek ukusno rešenje...

Riba na svečanoj trpezi

U danima posta na jelovniku mnogih porodica riba se nalazi mnogo češće nego inače. Pogledajte recepte za spremanje pijanog šarana i aromatične pastrmke. Pijani šaran Potrebno...