trilece

Trileće recept

Potrebno je:6 jaja, 13 kašika šećera, 13 kašika mleka, 13 kašika ulja, 13 kašika mleka u prahu, 15 kašika brašna, 1 kesica praška za...
Vasina torta

Vasina torta

Ova ukusna torta je nastala još davne 1908. godine, kada je tašta tortu posvetila svom zetu, Vasi Čokrljanu iz Paraćina, i napravila poslasticu koja...
oblande-sa-mlevenim-keksom

Oblande sa mlevenim keksom i čokoladom

Potrebno je:1 pakovanje velikih oblandi, 1 l mleka, 100 g čokolade, 300 g mlevenog keksa, 300 g šećera, 1 margarin Priprema:Sastaviti mleko i šećer...

Piletina na grčki način

Potrebno je: 4 šnicle pilećeg filea – bez kože i kostiju, šolja maslinovog ulja, sok od jednog limuna, 2 kafene kašičice belog luka u prahu,...

Plazma torta od sira

Potrebno je: Sastojci za koru : 300 gr mlevenog Plazma keksa, 30 gr šećera u prahu, 105 gr otopljenog maslaca, 60 gr kokosa, Šećerni sirup...
Kiflice sa plazmom

Kiflice sa plazmom

Način pripreme Sve sastojke zamesiti. Testo kad naraste podeliti na 7 loptica i razviti kore. Svaku koru podeliti na 8 delova, na svaki deo...

Kasato torta

Potrebno je: 250 g putera ili margarina, 200 g šećera u prahu, 4rebara otopljene čokolade za kuvanje, 1 celo jaje, 250 g cepanih višanja iz...
PEČENA PRASETINA

Pečena prasetina

Za 4 osobe potrebno je: 1,2 kg prasećeg karea (najmanje 8 rebara), 1 kg crvenog krompira, 8 čena belog luka, 2 grančice timijana, 2...
Mango straćatela

Mango straćatela

Potrebno je: za Koru: 5 jaja, 190 g Putera, 50 g Crne Čokolade, 230 g ŠEĆERA i 230 g BRAŠNA. za Krem: 3 manga, 600...
Bejgli

Bejgli – Štrudla sa orasima-makom

Bejgli je madjarski tradicionalni kolač koji se sprema za Božić. Potrebno je:Testo:900 gr brašna,100 gr prah šećera,10 gr soli,250 gr putera,125 gr masti,100 ml...

Najnoviji Recepti

Sorte ili vrsta vina

Prilikom uzgoja groždja za proizvodnju vina mora da se vodi računa na kvalitet groždja, sorte i klimatske uslove, sistem gajenja i lozna podloga.Groždje je...

Šta treba znati do pripremanje vina

Potrebno je upoznati sa osnovnim pojmovima što se vina tiče bolje razumeti, prepoznati ili ostaviti utisak. Aroma:skup mirisnih sastojaka u vinu koje osećamo čulom mirisa. Aromatizovano...

Šta znamo o pivu?

Pivo je alkoholno piće sa malo procentom alkohola.Širok spektar biološki aktivnih komponenti poreklom iz biljaka nalazi se u pivu.Reć je o fitohemikalijama, posebno o...

Zašto neki ljudi ujutru ne osećaju glad?

Izbor zdravog doručka je neograničen.Tu su sendviči, žitarice, razna peciva, mleko i mlečni proizvodi, pržena jaja, voće i voćni sokovi.Ujutru možete da jedete što...