Sorte ili vrsta vina

Prilikom uzgoja groždja za proizvodnju vina mora da se vodi računa na kvalitet groždja, sorte i klimatske uslove, sistem gajenja i lozna podloga.Groždje je...

Šta treba znati do pripremanje vina

Potrebno je upoznati sa osnovnim pojmovima što se vina tiče bolje razumeti, prepoznati ili ostaviti utisak. Aroma:skup mirisnih sastojaka u vinu koje osećamo čulom mirisa. Aromatizovano...

Šta znamo o pivu?

Pivo je alkoholno piće sa malo procentom alkohola.Širok spektar biološki aktivnih komponenti poreklom iz biljaka nalazi se u pivu.Reć je o fitohemikalijama, posebno o...

Zašto neki ljudi ujutru ne osećaju glad?

Izbor zdravog doručka je neograničen.Tu su sendviči, žitarice, razna peciva, mleko i mlečni proizvodi, pržena jaja, voće i voćni sokovi.Ujutru možete da jedete što...

Koktel od cvekle i limuna

Bez kuvanja vrlo je jednostavan recept protiv holesterola. Potrebno je: 1 cvekla, 1-2 limun, 1 limeta, 5 kašikica meda, 1/2 litre vode. Priprema: Očistiti cveklu i iseći, takodje...

Flamingo limunada

Tokom sparnih dana, kada je temperatura u velikom plusu, umesto klasične limunade napravite ledeno osveženje sa borovnicama. Potrebno je: 6 limuna, 6 čaše vode, 1 čaša...

Jagolada

Sada je sezona jagoda ovo ukusno voće možete iskoristiti kao osvežavajući napitak. Potrebno je: 2 šolje jagode, nekoliko grančica mente, sok od 2 limuna, 2 kašikice...

Krvna grupa i čajevi

U zavisnosti od krvne grupe treba birati namirnice i napitke tako i čaj koju konzumirate.Jedini čaj koju svaka osoba može mirno piti a to...

Naziv LCHF način ishrane

LCHF (Low Carb High Fat) označava ishranu siromašnu ugljenim hidratima, a bogatu "dobrim" masnoćama.To bi značilo da treba izbaciti iz jelovnika:hleb, pecivo, testenine, krompir,...

Alkalna ishrana

U savremenoj ishrani dominira hrana koja u telu stvara kiselinu.Prelaskom na alkalnu ishranu poboljšavamo zdravlje, reguliše se varenje i oslobadjamo se viška kilograma.Pojedine namirnice...

Najnoviji Recepti

Sorte ili vrsta vina

Prilikom uzgoja groždja za proizvodnju vina mora da se vodi računa na kvalitet groždja, sorte i klimatske uslove, sistem gajenja i lozna podloga.Groždje je...

Šta treba znati do pripremanje vina

Potrebno je upoznati sa osnovnim pojmovima što se vina tiče bolje razumeti, prepoznati ili ostaviti utisak. Aroma:skup mirisnih sastojaka u vinu koje osećamo čulom mirisa. Aromatizovano...

Šta znamo o pivu?

Pivo je alkoholno piće sa malo procentom alkohola.Širok spektar biološki aktivnih komponenti poreklom iz biljaka nalazi se u pivu.Reć je o fitohemikalijama, posebno o...

Zašto neki ljudi ujutru ne osećaju glad?

Izbor zdravog doručka je neograničen.Tu su sendviči, žitarice, razna peciva, mleko i mlečni proizvodi, pržena jaja, voće i voćni sokovi.Ujutru možete da jedete što...