Potrebno je:
3 kesice vanil šećera, 5 kašika gustina, 2 kesice pudinga od vanile,1.5 l mleka, 200 g. nutelle ili dr.cok.krema, 1 kašika jabukovog sirceta, 15 + 10 kas. šećera, 10 jaja, 200 g + 100g seckanih lešnika, 100 g. čokolade za kuvanje, 250 g margarina, 250 g šlaga, 250 ml kisele vode, 2 kutije piskota.
Priprema:
Na pleh staviti pek papir i dodatno podmazati margarionm. Na papir rasporediti 200 g seckanih lesnika.Umutiti 10 blenaca u cvrst sneg, dodati 15 kasika secera i mutiti dok se ne dobije cvrsta smesa. Dodati sirce. Smesu preruciti u pleh preko lesnika i pritom paziti da se lesnici ne umesaju u smesu.Peci sat vremena na 150 stepeni bez otvaranja rerne.Kada se ispece, izvaditi iz pleha i prevrnuti na tacnu za tortu tako da lesnici budu s gornje strane i premazati nutellom ili eurokremom.Od mleka odvojiti nekoliko kasika koje treba sjediniti sa 10 zumanaca, pudingom, gustinom. Ostatak mleka staviti da provri sa secerom, kada provri, umesati smesu od zumanaca i pudinga, mesati minut-dva dok se ne dobije glatka, gusta smesa. Skloniti sa vatre i ohladiti.U hladan fil staviti umucen margarin sa 150 g secera u prahu.Fil podeliti na dva dela. Jedan deo ostaje takakv kakav jeste, a u drugi se dodaje 100 g otopljene crne cokolade.Kasikom za sladoled naizmenicno redjati po kuglu zutog i crnog fila. Kada je gotovo sa filom, prekriti ga piskotama natopljanim sa malo mleka.Umutiti slag sa kiselom vodom i filovati celu tortu. Ukrasiti seckanim ili mlevenim lesnicima.