Irski minjoniPotrebno je:

120 g maslaca, 150 g šećera, jedno jaje, 6 ravnih kašika kakao praha, 150 g brašna, tri-četvrt kašičice suvog kvasca, prstohvat soli, 1,2 dl piva i 0,5 dl neutralne kisele pavlake. Za glazuru: 60 g maslaca, 200 g šećera u prahu i 0,6 dl likera od kafe.

Priprema:

Penasto umutite maslac sa šećerom, dodajte jaje i sjedinite. Posebno pomešajte brašno, kakao u prahu, kvasac i so i ovu mešavinu postepeno dodajte u pripremljenu masu, uz snažno mešanje. Ne prestajući da mutite malo-pomalo naizmenično dodajte pivo i kiselu pavlaku. Mešajte dok ne dobijete homogenu, glatku masu i njome napunite papirnate korpice, ređajte ih u pleh i pecite 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečene minjone izvadite iz rerne i ostavite da se sasvim ohlade. Za to vreme penasto umutite maslac sa šećerom, postepeno dodajući liker od kafe. Dobijenu smesu sipajte u kolačarski fišek i njome prekrijte ohlađene minjone.

OSTAVI KOMENTAR