torta-sa-malinamaPOTREBNO JE

Za testo: 100 g margarina, 200 g brašna, 3 kašičice praška za pecivo, 125 g šećera, vanilin šećera, 3 jaja, 100 ml slatke pavlake za fil: 300 g smrznutih malina, pakovanje želatina, 50 g šećera, 250 ml soka od malina

za preliv: 150 g čokolade za kuvanje, 300 ml slatke pavlake, pakovanje učvršćivača za šlag, 25 g bele čokolade

PRIPREMA

Za testo rastopite margarin i ostavite ga da se ohladi. Pomešajte brašno s praškom za pecivo, šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jaja, margarin, slatku pavlaku, pa sve dobro umutite. Testo sipajte u podmazani okrugli pleh, poravnajte i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Koru ohladite i presecite horizontalno po sredini. Pripremite želatin, pa ga pomešajte sa šećerom, sokom od malina i malinama. Masu odmah rasporedite po kori, a odozgo stavite drugu koru. Ostavite tortu 20 minuta da se ohladi. Za preliv izlomite čokoladu i otopite je na pari. Ulupajte slatku pavlaku s učvršćivačem za šlag, pa umešajte čokoladu i time premažite tortu. Ukrasite belom čokoladom i malinama.

OSTAVI KOMENTAR