POTREBNO JE
ZA KORU 5 jaja, 120 g šećera, kesica burbon vanilin šećera, 50 g oštrog brašna, 40 g kakaoa, pola kesice praška za pecivo, 150 ml mleka ZA I FIL 220 ml slatke pavlake, 200 g čokolade za kuvanje ZA II FIL 600 ml mleka, 2 kesice pudinga od vanile, 200 g maslaca, 150 g šećera u prahu, 100 g malina, 2 banane, 3 kivija, nekoliko kolutova ananasa iz konzerve, umućen šlag
PRIPREMA
Žumanca, šećer i vanilin šećer penasto umutite mikserom. Umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom, a zatim i mleko. Potom smesu lagano sastavite s čvrsto umućenim belancima. Podelite je na dva dela, a kore pecite odvojeno u okruglom podmazanom i brašnom posutom plehu. Pecite oko 15 minuta na 180 stepeni. Pre filovanja kore ohladite. Za prvi fil slatki pavlaku kuvajte do vrenja i prelijte je po izlomljenoj čokoladi. Mešajte varjačom dok se čokolada ne otopi, a zatim stavite u frižider na dva sata. Kad se fil ohladi, umutite ga mikserom. Za drugi fil skuvajte puding, ostavite da se ohladi, pa ga sastavite s umućenim maslacem i šećerom u prahu. Prvu koru premažite drugim filom, ali ostavite malo za premazivanje torte, odozgo poređajte seckano voće, premažite drugim filom, pa poklopite drugom korom. Celu tortu premažite prvim filom i ukrasite voćem.