Potrebno je:
150 g brašna, 1/2 kašike limunove kore, 60 g kristal šećera, 1 kesica vanil šećera, 80 g butera, 30 g mlevenih badema, 1 jaje, 1 kašika hladne vode. Za fil: 200 g nemasnog jogurta, 250 g švapskog sira, 1 čaša slatke pavlake, 40 g šećera u prahu, 3 kašike soka od ceđenog limuna, 1 kesica želatina u prahu, 300 g očišćenih višanja.
Priprema:
Sve sastojke za testo pomešajte u većoj posudi i rukama oblikujte tanko testo, pa ga umotajte u plastičnu foliju i ostavite u frižideru najmanje dva časa. Kasnije zagrejte rernu na 180 stepeni, a testo razvucite pomoću oklagije na foliji u kojoj je stajalo i stavite u kalup za tortu koji ste prethodno namazali sa malo butera. Testo izbockajte čačkalicom ili viljuškom, pa ga prekrijte kolačarskim papirom i pecite oko 10 minuta. Zatim sklonite papir i pecite još pet minuta, pa izvadite da se ohladi. U vodu potopite želatin na 10 minuta, pa ga na pari lagano pripremite. Pomešajte i umutite sve sastojke za fil osim višanja i u to sipajte želatin, pa zajedno ponovo dobro umutite. Sačuvajte nekoliko višanja, a ostatak iseckajte na polovine ili četvrtine i stavite u fil. Na ohlađeno testo sipajte fil, tart ukrasite celim višnjama i ostavite u frižideru da se hladi nekoliko časova pre posluživanja.