Bečka torta LindNikad lakši i ukusniji desert za prazničnu trpezu!
Kombinacija keksa i savršenog čokoladnog krema je užitak za sva čula.
Potrebno je:
Za koru: 400 g keksa sa kakaom, 30 ml espreso kafe, 100 g maslaca
Za krem: 400 g tamne čokolade, 450 ml slatke pavlake, 2 kašike kakaa, 50 – 100 g šećera, 10 g želatina, 100 ml vode
Za glazuru: 100 g crne čokolade, 50 ml slatke pavlake, 50 g šećera
Priprema:
Izmrvite keks i pomešajte ga sa espresom i istopljenim maslacem. Mešajte dok se ne dobijete smesu koja može da se oblikuje, ako maslaca nema dovoljno može da se doda malo vode.Smesu stavite u kalup za tortu i izravnajte je.Želatin stavite na paru na oko 10 minuta da se zgusne, i posle ga dodajte u rastopljenu čokoladu.
Umutite slatku pavlaku sa šećerom u gust krem i dodajte joj čokoladnu smesu i pažljivo mešajte.Dobijenu smesu izlijte preko osnove od keksa i poravnajte je.
Pripremite i glazuru, tako što rastopite čokoladu sa slatkom pavlakom i šećerom i ostavite da se ohladi.Posle sipajte glazuru u kalup, a možeze i da dekorišete tortu i nečim dodatnim po želji.Torta se stavlja u frižider na jednu noć da se stegne.
Prijatno!

OSTAVI KOMENTAR