Kremasta Monte tortaSavršen spoj kremastih najukusnijih sastojaka.
Potrebno je:
Kora:150 g lešnika, 6 belanaca, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna
Fil:6 žumanaca, 100 g šećera, 2 pudinga od vanile, 2 kašike brašna, 1 l mleka, 1 vanilin šećer, 250 g margarina, 100 g šećera u prahu
Još: 200 g nutele, 150 g petit keksa, 100 g čokolade za kuvanje, 1 šlag
Priprema:
Kora: Ulupati belanca u čvrst sneg pa postepeno dodavati šećer i na kraju brašno. Mutiti najmanjom brzinom miksera. Kalup namazati maslacem, rasporediti mrvljene lešnike i na njih rasporediti sneg od belanaca. Peći 10 minuta na 180 stepeni. Ohladiti. Ohlađenu koru prevrnuti tako da lešnici budu odozgo. Skinuti papir i vratiti obruč od kalupa. Ispecite dve kore.
Krem: Ukuvati 8 dcl mleka sa vanilin šećerom. Umutiti žumanca sa šećerom, pa dodati 2 pudinga, 2 kašike brašna i 2 dcl mleka. To ukuvati u vrelo mleko kao puding. Ohladiti uz povremeno mešanje da se ne uhvati korica.

OSTAVI KOMENTAR