Potrebno je:
300 g plazma kaksa, 300 g mlevene plazme, 5 žumanaca, 250 g maslaca, 250 g šećera u prahu, 100 g čokolade za kuvanje, 50 g suvog grožđa natopljenog u rumu, 100 g seckanih žele bombona, 10 g prženih oraha, 100 g prženih lešnika, sok od 4 pomorandže, 400 ml mleka, 0,5 l slatke pavlake
Priprema:
Plazmu umočite u mlako mleko i poređajte po obodu i dnu šerpe ili kalupa. Žumanca, maslac i šećer umutite mikserom i dodajte otopljenu čokoladu, mlevenu plazmu, orahe, lešnik i ceđenu pomorandžu. Izmešajte masu i dodajte oceđeno suvo grožđe i seckane žele bombone. Filom napunite kalup i ostavite pet-šest sati u frižideru da se dobro ohladi. Ulupajte slatku pavlaku i dekorišite šarlotu.