beze tortaUskršnje torte koje se tope u ustima, a bojama i oblicima mame da ih probate, pripremila je Ljiljana Lazarević iz poslastičarnice i ketering centra ?Gala?, po najnovijoj poslastičarskoj modi. Probajte i sami da obogatite uskršnju trpezu maštovito ukrašenom tortom po nekom od naših recepata.

Potrebno je:

8 jaja, pola kg šećera, 1 dl kuvane kafe, 250 gr putera, 50 gr čokolade, 100 g lešnika

Priprema:

Od osam belanaca i 250 g šećera umutite šam, izlijte ga u podmazan pleh, pa od ove mase ispecite šest korica. Svaku koru pecite sat i po u rerni na 100 stepeni. Postupak možete da skratite tako što ćete peći po dve kore odjednom, u velikom plehu. Za fil umutite osam žumanaca sa 250 g šećera i mutite na pari. U toku kuvanja na pari dodajte 1 dl kuvane kafe. Kada se fil skuva i ohladi, dodajte 250 g umućenog putera, 50 g istopljene čokolade i 100 g mlevenog lešnika. Nafilujte kore, a vrh ukrasite mlevenim i seckanim lešnicima.

OSTAVI KOMENTAR