Potrebno je:
Kora:8 jaja, 8 kašika šećera, 8 kašika mlevenih oraha, 4 kašike brašna
Fil:5 celih jaja, 12 kašika šećera, 2 vanilin šećera, 2 pudinga od vanile, 4 kašike oštrog brašna, 125 grama putera ili margarina
Posipanje:100 grama mlevenih oraha
Priprema:
Umutiti patišpanj od jaja i šećera, pa lagano varjačom umešati brašno i orahe. Masu peći u podmazanoj okrugloj modli ili šerpi.Čim stavite koru da se peče, napravite.
fil: cela jaja umutiti sa šećerom, vanilin šećerom, brašnom, pudingom i 250 grama mleka. Ostatak mleka staviti da provri i zakuvati krem. U vruć skuvan krem dodati puter i samo promešati.Posebnost ove torte čini to što se filuje vrućim kremom, kako bi kora što bolje upila fil. Nafilovanu tortu obilno posuti mlevenim orasima i ukrasiti po želji.
Torta je lagana za pravljenje, a izvanrednog je ukusa jer je topli fil kojim se nadeva čini mekom, vlažnom i izuzetno ukusnom.
Vreme pripreme: 45 minuta

OSTAVI KOMENTAR