torta sa jagodama i jogurtomSastojci:

1kg jagoda
600ml jogurta
4 jaja
80g šećera
4 kašike mleka
70g brašna
prašak za pecivo
30g želatina u prahu
12 kašika vode
500ml slatke pavlake
250g šećera u prahu

Priprema:

Jaja i šećer umutiti mikserom dok se ne dobije gusta smesa. Dodati mleko i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Lagano pomešati i usputi u kalup za tortu obložen papirom za pečenje. Peći na 180 stepeni 30 minuta. ***Pita sa bobičastim voćem i čokoladom

Zagrejati (ali ne do ključanja) 200ml jogurta i u njemu mešanjem otopiti nabubren želatin i zatim dodati preostali jogurt.

Jedan deo jagoda složiti po ohlađenom biskvitu, a ostalo sitno samleti. Usitnjene jagode umešati u jogurt.

Slatku pavlaku mešati mikserom dok se ne dobije čvrst šlag, a na kraju umešati šećer u prahu. Jogurt sa vocem i šlag lagano izmešati i preliti preko biskvita. ***Švarcvald torta

Pre služenja, tortu ohladiti u frižideru.

OSTAVI KOMENTAR