Ružičasta šlag tortaPotrebno je:
Za testo: 250 g putera, 170 g šećera, 4 belanceta, kesica vanile, 7 žumanaca, 250 g brašna i 2 kašičice praška za pecivo.
Za šaum: 3 belanceta, 100 g šećera, prstohvat soli, rendana limunova kora, 150 g mlevenih lešnika i 1/2 kašičice cimeta.
Za krem: 500 g ribizli, 2 kašike šećera, 750 ml slatke pavlake, 4 kesice šlag fiksa i 2 kesice vanile.
Plus: 100 g pečenih listića badema.
Priprema:
Umutite šaum od belanaca, šećera i soli, pa dodajte limunovu koru, lešnike i cimet. Puter izmiksajte sa šećerom i vanilom, umešajte jedno po jedno žumance, brašno s praškom za pecivo i sneg od belanaca. U podmazan kalup sipajte po trećinu testa i šauma i pecite u rerni na 200 stepeni 15 minuta. Na isti način ispecite još dve kore. Ribizle izmešajte sa šećerom. Pavlaku umutite sa šlag fiksom i vanilom, a u 500 g dodajte ribizle. Svaku ohlađenu koru nafilujte kremom i malo pritisnite. Obod torte premažite ostatkom šlaga i pospite listićima badema.

OSTAVI KOMENTAR