Puslica tortaPotrebno je:
300 g šećera, 4 jaja, 125 g putera, 500 g jagoda, 150 ml jogurta, pola kašičice ekstrakta vanile, 125 g brašna, prašak za pecivo, prstohvat soli, 30 g listića badema, 250 ml šlaga, 2 kesice krem-fiksa, 2 kašike prah šećera i limun.
Priprema:
Puter penasto umutite sa 100 g šećera, umešajte jedno po jedno žumance, sipajte ekstrakt vanile, sok i rendanu koru od limuna. Postepeno dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i umesite tvrdo testo. Podelite ga na dva dela i stavite u dva okrugla pleha koja ste premazali puterom i obložili papirom za pečenje. Umutite čvrst sneg od belanaca sa prstohvatom soli i ne prestajući da mutite dodajte ostatak šećera, sipajte preko testa, jedan deo pospite listićima badema i pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Šlag pomešajte sa krem-fiksom, jogurtom i zasladite šećerom u prahu. Polovinu jagoda očistite, isecite na kockice i sjedinite sa šlagom. Na tacnu za posluženje stavite koru bez badema, sipajte šlag krem, okolo poređajte cele jagode, poklopite korom sa listićima badema i do serviranja čuvajte u frižideru.

OSTAVI KOMENTAR