Romantik tortaPotrebno je:
za biskvitnu koru: 90 g maslaca, 9 jaja, 150 g čokolade za kuvanje, 90 g brašna, 1 kesica praška za pecivo, 3 kašike griza, 150 g šećera,
za fi: 8 jaja, 250 g šećera u prahu, 200 g čokolade za kuvanje, 250 g maslaca, 2 kesice šlaga sa ukusom čokolade,
za natapanje biskvitne kore: 1 dl mleka, 1 dl ruma,
za glazuru: 200 g čokolade za kuvanje, 100 g maslaca,
za dekoraciju: 100 g bele čokolade.
Priprema:
Umutite maslac u penastu masu. Neprestano muteći. dodajite jedno po jedno žumance. Posebno otopite na pari čokoladu za kuvanje i sjedinite je sa umućenom smesom. Zatim dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i griz. Posebno umutite belanca. i šećer a zatim ih sjedinite sa prethodno pripremijenom smesom.Pripremite kalup prečnika 26 cm. Namažite ga margarinom i pospite brašnom. U njega sipajte biskvitno testo.Pecite ga četrdeset minuta na 180° C, u prethodno zagrejanoj pećnici. Biskvitnu koru ostavite da se ohladi pa je presecite na tri vodoravna dela.
Umutite belanca i šecer u prahu. Muteći. dodajite jedno po jedno žumance i omekšalu čokoladu. Smesu stavite na paru i kuvajte petnaest minuta. Krem sklonite sa pare i ostavite ga da se ohladi. Posebno umutite maslac pa ga sjedinite sa kremom u gladak fil.Umutite šlag po uputstvu sa kesice.Pomešajte mleko i rum pa natopite biskvitne kore.Otopite čokoladu za kuvanje na pari. Dodajte maslac i uz lagano mešanje sjedinite. Na ovaj način ćete dobiti glazuru.Prvu koru premažite polovinom fila, a zatim preko njega nanesite deo šlaga. Stavite drugu koru i ponovite postupak. Potom stavite treću koru i prelijte je glazurom od čokolade.Otopite belu čokoladu. Stavite je u poslastičarski špric i ukrasite gornju površinu torte tankim prugama. Pre nego što se čokolada stegne, vrhom noža povlačite poprečne tanke linije preko istisnutih pruga.

OSTAVI KOMENTAR