Potrebno je:
za koru: 60 g brašna, 3 jaja, 60 g šećera, 30 g oljuštenih mlevenih badema, kašika kakao praha i kašičica praška za pecivo. Za premazivanje kore: 100 g marcipana i 5 kašika šlaga.
za kupolu: 400 g nugata, 500 g slatke pavlake, 4 lista želatina i 3 kašike amareto likera.
Priprema:
Umutite čvrst sneg od belanaca i tri kašike vode, dodajte žumanca i brašno izmešano s praškom za pecivo, kakaom i bademima. Promešajte, sipajte u podmazan kalup i pecite u rerni na 180 stepeni 10-15 minuta. Koru prepolovite i premažite marcipanom koji ste umutili sa šlagom. Želatin omekšajte u hladnoj vodi, a nugat otopite sa 100 ml pavlake na laganoj vatri. Dodajte oceđen želatin i liker, promešajte, preručite u metalnu posudu i ostavite 60 minuta u frižideru. Kad počne da se zgušnjava, umešajte ostatak umućene pavlake i nafilujte tortu u obliku kupole. Ukrasite po želji i poslužite.

OSTAVI KOMENTAR