Za 4 osobe
testo za princes krofne: 125 g maslaca, 125 g brašna, 1,2 dl vode, 2 g soli i tri jajeta. Za krem: 150 g slatke pavlake, 3 kašike jake kafe, 150 g čokolade za kuvanje, 1 dl hladnog mleka, 2 kesice šlaga i zrna kafe za dekoraciju.
U vodu sipajte so, kuvajte do vrenja i kada proključa dodajte maslac i brašno, pa kuvajte uz snažno mešanje dok smesa ne počne da se odvaja od zidova šerpe. Sklonite s ringle, sačekajte da se masa malo ohladi, dodajte jedno po jedno jaje i snažno mešajte. Dobijenu smesu sipajte u poslastičarski špric, pa na pleh obložen kolačarskim papirom istisnite loptice, prečnika 5 cm, ostavljajući između njih dovoljno prostora da narastu tokom pečenja.
Pecite 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečene princes krofne izvadite iz rerne, ohladite i prepolovite. Posebno zagrejte slatku pavlaku, dodajte kafu koju ste prethodno skuvali i ohladili i komadiće čokolade i mešajte da se čokolada sasvim istopi. Sklonite s ringle, sačekajte da se masa ohladi, dodajte hladno mleko i šlag koji ste umutili prema uputstvu na kesici i sve pažljivo promešajte. Pola količine ovako dobijenog krema sipajte u poslastičarski špric i njime napunite pola polutki princes krofni, poklopite ih preostalim polovinama i ređajte kao piramidu na poslužavnik. Ostatak krema razredite sa još malo hladnog mleka da postane žitak, ali ne sasvim tečan, njime prelijte piramidu od princes krofni i ukrasite zrnima čokolade.