Priprema:
Ovo vam je torta za prave ljubitelje čokolade. Recept nije zahtjevan, ne treba puno vremena, i što je najvažnije sigurno će se svidjeti vama i vašim gostima.
Nemojte očekivati neku izdašnu tortu, to je zasitna poslastica, nije velika po veličini, po izgledu sliči na čokoladnu pitu. Jede se prvenstveno topla, ali ništa manje nije ukusna kad se ohladi. Čokoladu svatko voli, rijetki su ti kojima ona nije omiljeni desert tako da su i kolači u kojima je ona glavni sastojak ugodni doživljaj za nepce.
Potrebno je:
300 gr milka čokolade ili neke druge mliječne
300 gr čokolade za kuhanje
1 pakovanje od 250 gr maslaca
Ove sastojke stavite u posudu te otopite na parnoj kupelji ( stavite posudu na posudu u kojoj vrije voda). Za otopiti ovu količinu čokolade trebat će otprilike 15 minuta.
6 jaja
3 kašike šećera
2 kašike brašna
2 vanilija šećera
Ove sastojke pjenasto zamješajte te dodajte rastopljenu čokoladu i maslac. Smjesu stavite u kalup za torte i stavite u pećnicu zagrijanu na 160 ?C na 30 minuta. Kad je torta pečena puostavite je da se ohladi pola sata, te je nakon toga izrežite i servirajte sa šlagom.