Potrebno je:
Za koru: 125 g ?jafa? keksa 50 g mlevenih badema, 125 g butera
Za krem: l8 listića želatina, 500 g jogurta, strugana kora pomorandže, 75 ml tekile, 125 g šećera, 400 ml slatke pavlake, 1 nar
Za preliv: 4 listića želatina, 100 ml sirupa od nara, 150 ml soka od pomorandže, 1 supena kašika tekile
Za garniranje: nekoliko kolutova pomorandže bez kore
Priprema:
Od zamrznutog pa zgnječenog ?jafa? keksa, badema i butera formirajte koru na dnu kalupa prečnika 26 cm. Rastopljen želatin pomešajte s jogurtom, tekilom, korom pomorandže, umućenim šlagom i zrnima nara. Izlijte preko kore i hladite tri sata. Za preliv, potopljen želatin pomešajte sa sirupom, sokom i tekilom, pa prelijte po površini torte. Ostavite još jedan sat na hladnom, izvadite iz kalupa i ukrasite zrnima nara i kolutovima pomorandže. Za varijantu bez alkohola, tekilu zamenite sokom od pomorandže.