Potrebno je:
500 g gotovog patišpanja, 400 g kivija, 4 dl mleka, 250 g slatke pavlake, kesica pudinga od vanile koji se priprema sa mlekom, 100 g maslaca i 0,5 dl ruma.
Priprema:
Kivi oljuštite, odvojte 300 g, prelijte kašikom ruma i izmiksajte da dobijete gust krem. Prema uputstvu na kesici pripremite puding, ali umesto 0,5 l mleka upotrebite samo 4 dl. Kuvani puding sklonite s ringle, dodajte krem od kivija i sve snažno promešajte. Penasto umutite maslac, pomešajte ga sa masom od pudinga i kivija i nastavite da mutite da se svi sastojci sjedine. Okrugli kalup za torte obložite providnom folijom, dno prekrijte tankim slojem patišpanja, poprskajte mešavinom iste količine preostalog ruma i vode i prekrijte slojem krema od kivija. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal. Ovako složen kolač ostavite da odstoji prvo u zamrzivaču dva sata, a zatim ga premestite u frižider na još pola sata. Pre serviranja kolač pažljivo preručite na poslužavnik, ukrasite šlagom od slatke pavlake i kriškama preostalog kivija.