šlag-tortaZa 6 do 8 mališana:

4 jajeta, 100 g čokolade za kuvanje, 6 kašika mleka, 80 g maslaca, 90 g šećera, 130 g brašna, pola kesice suvog kvasca, 4 dl slatke pavlake, kašika šećera, zelena boja za kolače i žele ili gumene bombone za dekoraciju.

Potrebno je:

Penasto umutite maslac sa šećerom, dodajte čokoladu koju ste na pari otopili zajedno sa maslacem, brašno, suvi kvasac, čvrst sneg od belanaca i sve lagano promešajte. Tri četvrtine ove smese sipajte u podmazan i brašnom posut dublji, okrugli kalup za kolače, a ostatak u kalup u obliku kupe. Pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. U međuvremenu umutite šlag od slatke pavlake, zelene boje za kolače i šećera. Kada se kore ispeku, veću prepolovite horizontalno. Prvu koru stavite na poslužavnik, premažite je slojem pripremljenog šlaga, položite drugu koru i nju premažite slojem šlaga i poklopite trećom korom u obliku kupole. Celu tortu premažite ostatkom zelenog šlaga, ukrasite žele bombonama i do serviranja čuvajte u frižideru.

OSTAVI KOMENTAR