svečani panjPotrebno je:

ZA TESTO 6 jaja, 150 g šećera, 150 g mlevenih oraha, pola kašike brašna, 1 kašika kakaoa, pola kesice praška za pecivo
ZA FIL 150 g lešnika, 150 g šećera, 200 g maslaca, 4 jajeta, 200 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Umutite žumanca sa šećerom, pa im dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao i orahe. Odvojeno ulupajte sneg od belanaca i pažljivo ga umešajte u pripremljenu masu. Sipajte testo u podmazan pleh i pecite oko pola sata na 189 stepeni. Gotovu koru prebacite na vlažnu krpu i urolajte. Lešnike pecite u rerni desetak minuta, a onda ih stavite u krpu i blago trljajte da im skinete ljusku. Ušpinujte 100 grama šećera, pa umešajte lešnike. Izručite na podmazan pek-papir i, kada se ohladi, sameljite. Na pari umutite jaja sa preostalim šećerom i, dok je tako toplo, dodajte narendanu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne otopi, a kada se sve prohladi, sjedinite s umućenim maslacem. Fil podelite tako da u dve trećine stavite mleveni grilijaš i njime prvo nafilujte koru. Urolajte, ukoso odsecite krajeve i postavite ih uz rolat da dobijete oblik panja. Premažite sve preostalom trećinom čokoladnog fila, viljuškom napravite šare i ukrasite ribizlama.

OSTAVI KOMENTAR