Potrebno je:
po 250 g kupina, ribizli i borovnica, 200 g slatke pavlake, 180 g piškota, 500 g neslanog krem sira, 150 g šećera, 300 g grčkog jogurta, 130 g putera, 10 listova želatina, 100 ml limunovog soka i kesica vanilin šećera.
Priprema:
Piškote izdrobite oklagijom ili u blenderu i pomešajte sa otopljenim puterom. Stavite u okrugli kalup obložen masnim papirom, pritisnite kašikom ili utapkajte prstima i ostavite 30 minuta u frižideru. U međuvremenu, voće očistite, operite i ocedite. Krem sir umutite s jogurtom, šećerom, vanilom i sokom od limuna. Želatin otopite u hladnoj vodi, ocedite, zagrejte na umerenoj temperaturi, dodajte tri kašike smese od sira, posudu sklonite s ringle i sipajte ostatak krema. Zatim umešajte čvrst šlag od slatke pavlake i 500 g voća, nafilujte koru i ostavite tri sata u frižideru. Ukrasite preostalim voćem i poslužite.