Potrebno je:
Za kokos biskvit od belanceta: 5 belanaca, 40 g šećera, 55 g šećera u prahu, 35 g mlevenog oljuštenog badema, 65 g kokosovog brašna, 30 g brašna, 20 g rastopljenog putera
Za krem od tropskog voća: 3 lista želatina, 130 ml soka od tropskog voća, 90 g pasirane banane, 2 jajeta, 3 žumanceta, 35 g šećera, 70 g putera, iseckanog na kockice i smrznutog
Za čokoladni mus: 45 g šećera, 3 žumanceta, 130 g crne čokolade (70% kakaa), 240 ml slatke pavlake
Za mus od banane: 6 listova želatina, 300 g šećera, 30 g cimeta u štapiću, krupno izlomljenog, 5 belanaca, 380 ml slatke pavlake, 380 g pasirane banane
Priprema:
Kokos biskvit od belanceta – Zagrejati rernu na 180 stepeni. Umutiti belanca sa šecerom, pa dodati šecer u prahu, bademe, kokos i brašno. Umešati i rastopljen puter.Sipati masu u špric i istisnuti dva kruga (ø 26 cm) na peki papir. Peci 20 minuta.Krem od tropskog voća – Potopiti želatin.Egzotik sok pomešati sabananom, jajima, žumancima i šecerom kuvati uz mešanje u šerpi dok se ne dobije gust krem. Ocediti želatin i rastopiti ga u toplom kremu. Odmah umešati ledeno hladan puter.Ostaviti da se ohladi. Čokoladni mus – Mešati na pari šećer i žumanca, da se dobije gusta masa. Umešati čokoladu.Umutiti slatku pavlaku pa je umešati u još vruću masu.Mus od banane – Potopiti želatin. Prokuvati šecer sa cimetom u 300 ml vode. Ukuvati da se dobije sirup. Umutiti belanca. Procediti sirup i dodati ga belancima pa mutiti belanca dalje, dok se masa ne ohladi potpuno. Ocediti želatin, rastopiti ga i umešati. Čim masa počne da želira, umutiti pavlaku i umešati.Sastavljanje torte – Obuhvatiti jednu koru prstenom za torte. Sipati krem od tropskog voća u obliku kupe, pa nasuti čokoladnim musom. Poklopiti drugom korom. Namazati musom od banane. Hladiti u frižideru 3 sata. Pre serviranja ukrasiti po želji.

OSTAVI KOMENTAR