interkontinental-tortaPotrebno je:
9 belanaca, 9 kašika šećera, 9 kašika brašna, 15 kašika mlevenih oraha, 1 prašak za pecivo
Krem: 9 žumanaca, 9 kašika šećera, 3 kašike brašna, 3 kašike gustina, 700 ml mleka, 1 kašičica ekstrakta od vanile, 50 gr šećera u prahu, 250 gr putera, 100 gr kokosa, 200 gr čokolade za kuvanje.

Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom u jak šne.Zatim dodati brašno, orahe i prašak za pecivo i sve djediniti lopaticom.Za to vreme zagrejati rernu na 180 stepeni.U obložen pleh istresti 1/3 smese i peći korice oko 15 minuta.Možete mutiti po 3 belanca, 3 kašike šećera i brašna , a 5 kašika oraha ili sve zajedno.

Ulupati žumanca sa šećerom da pobele, pa dodati brašno i gustim i 100 ml mleka.Sve sjediniti a ostatak mleka staviti da provri.Kad provri zakuvati smesu i mešati dok se ne zgusne.Kada se zgusnulo skloniti sa vatre da se hladi.Ulupati šećer u prahu sa puterom sobne temperature da bude penasto pa im dodati ohladjen krem.Otopiti čokoaldu na pari pa dodati u malo više od pola krema, a u drugu, manju polovinu kokos.Sjediniti i ovim kremovima premazati kore.
Dekorisati po želji.Kada budete kuvali krem možete čokoladu izlomiti na komadiće i sa malo više od pola vrelog krema preliti čokoladu a drugu, manju  polovinu ostaviti tako.Promešati deo sa čokoladom dok se čeokolada ne otopi i onda ostaviti i njega da se hladi.Na taj način skračujete vreme pravljenja jer čokoladu ne morate otapati i gubiti je na zivodima šerpe.
Ostavite tortu preko noći da odstoji.

OSTAVI KOMENTAR