Krem torta sa kupinamaPotrebno je:
za koru: 6 belanaca,6 kašika šećer,5 kašika brašno,
za fil: 6 žumanaca, 8 kašika šećer,750 ml mleko, 1 kesica puding od vanile, 4kašike gustin, 250g maslac/margarin, 2 kesice vanilin šećer,
i još: 300g (divlje) kupine, 100g šlag, 200ml mleko/voda.

Priprena:
Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg. Dodati brašno, lagano izmešati varjačom i sipati u pleh (35×25), podmazan ili obložen papirom za pečenje.
Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Ohladjenu koru staviti na tacnu i poređati kupine.Umutiti žumanca sa šećerom i vanil šećerom, dodati malo mleka, puding i gustin. Preostalo mleko zagrejati, dodati umućenu smesu i kuvati da se zgusne. Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Fil rasporediti preko kupina i odozgo staviti šlag umućen sa mlekom ili vodom.Ostaviti da se ohladi i stegne. Uzivajte u ukusu!

OSTAVI KOMENTAR