Bajadera tortaPotrebno je:
Prvi fil: 300 g mlevenog plazma keksa, 125 g slatkog putera, 100 g prah šećera, 100 g gorke čokolade, 100 ml sveže iscedjenog spka od pomorandže
Drugi fil: 100 g šećera u prahu, 2 pudinga od vanile, 1 kesica vanilinog šećera, 50 g šećera, 500 ml mleka, 125 g slatkog putera
Treći fil: 250 g mlevenih oraha, 125 g slatkog putera, 100 g šećera u prahu, 100 ml sveže iscedjenog soka od pomorandže ( oko 2 veće pomorandže )
i još: 300 ml slatke pavlake.

Priprema:
Otopiti čokoladu na pari ili u mikrotlasnoj i ostaviti da se čokolada prohladi.
Umutiti puter da bude penast, dodati prah šećer,mleveni plazma keks i sok od pomorandže i na kraju dodati otopljenu i prohlađenu čokoladu. Umutiti sve zajedno da se sjedini.Pripremiti kalup za tortu, veličine oko 24 do 25cm.

Sipati pripremljenu smesu od čokolade i keksa i svuda ravnomerno rasporediti po kalupu i poravnjati. Staviti u frižider da se hladi, dok vi pripremate sledeći fil.Oduzeti malo od pola litra mleka i u to izmešati puding od vanile a ostatak staviti sa 50 g šećera i vanilom da provri, kad provri sipati razmućen puding i kuvati dok se ne zgusne.
Ostaviti da se ohladi, povremeno promešajte da se ne stvori kožica po vrhu ili staviti samolepljivu foliju preko pudinga.
Puter i prah šećer umutiti u penastu smesu i dodavati po malo ohladjenu kremu od pudinga, stalno muteći, da nemate grudvica.
Izvaditi kalup iz frižidera sa prvom korom i preliti pripremljenu kremu preko nje i poravnjati.
Vratiti nazad u frižider.Umutiti puter i prah šećer, dodati mlevene orahe i sok od pomorandže, umutiti sve zajedno.
Izvaditi kalup iz frižidera, preliti pripremljen fil, poravnjati i vratiti nazad i ostaviti da se torta potpuno ohladi i stegne.Gotovu tortu izvaditi iz kalupa i ukrasiti sa umućenom pavlakom, po vašem izboru.
Izvaditi sat vremena pre služenja ( ja sam zaboravila i donji deo torte / podloga, bila je malo teže da se iseče )Izvor

OSTAVI KOMENTAR