ananas tortaZa 6 osoba:

250 g šećera u prahu, 250 g maslaca, 100 g prženih i mlevenih lešnika, 100 g mlevenog ?pti ber? keksa, manja konzerva ananasa u sirupu, 6 žumanaca, kesica pudinga od vanile, 0,5 l mleka, 2 kašike brašna i 0,5 l slatke pavlake.

Penasto umutite pola količine maslaca i šećera u prahu, dodajte mlevene lešnike i mleveni keks, sve dobro promešajte, prelijte s pola količine sirupa od ananasa, promešajte, sipajte u okrugli kalup za torte i ostavite da se hladi u frižideru. Posebno umutite žumance sa preostalim šećerom u prahu, dodajte brašno, puding, 0,5 dl mleka i snažno promešajte. Preostalo mleko zagrejte do vrenja, sklonite s ringle, dodajte pripremljenu masu, promešajte i kuvajte još dva-tri minuta na sasvim slaboj temperaturi. Sklonite s ringle, sačekajte da se malo ohladi, dodajte penasto umućen preostali maslac i sve zajedno sipajte preko prve mase u kalupu. Odozgo rasporedite iseckani ananas i preko njega nanesite sloj šlaga od slatke pavlake. Do serviranja čuvajte u frižideru.

OSTAVI KOMENTAR