Brza torta sa napolitankamaPotrebno je:
8 belanaca, 8 kašika šećera, 12 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna, 1 kesica praška za pecivo, 1 l mleka, 2 kesice pudinga od vanile, 375 g margarina, 200 g šećera, 500 g napolitanki od lešnika, 200 g čokolade, 2 kesice šlaga

Priprema:
Umutite belanca, pa dodajte 8 kašika šećera, prašak za pecivo, mlevene orahe i brašno. Ispecite koru na srednjoj temperaturi.Za fil skuvajte u mleku puding od vanile sa 200 g šećera. Kad se prohladi, dodajte margarin i sve lepo sjedinite. Podelite na 2 dela. U jedan deo stavite izmrvljene napolitanke, u drugi dodajte istopljenu čokoladu.Filujte sledećim redom – kora, fil od napolitanki, fil sa čokoladom. Umutite šlag i nafilujte tortu odozgo, a po želji možete je i preliti topljenom čokoladom ili posuti mlevenim lešnicima ili čokoladnim mrvicama.

OSTAVI KOMENTAR