Keks torta sa kremom od pudingaPotrebno je:
za kore: 360 gr keksa Petit beaure (40 kom.), 1 dl mleka, malo prezle,
za kremu: 2 kesice praška za puding sa ukusom banane (ili vanile), 7 dl mleka, 2 kašike šećera, 250 gr maslaca ili margarina, 250 gr šećera u prahu, 2 kašike šlaga, 100 gr mlevenog plazma keksa
1 kašika kakao praha, 1 kesica vanil šećera, 2 dl vrelog mleka
za premaz: 250 ml toping baze ili slatkog vrhnja

Priprema:
Mlevenom plazma keksu dodajte 1 kašiku kakao praha i 1 kesicu vanil šećera i sve dobro pomešajte da se sastojci ravnomerno rasporede. Mleko (2 dl) stavite u manju posudu, te pustite da provri. Vrelo mleko prelijte preko smese plazma keksa, vanil šećera i kakao praha te sve zajedno dobro pomešajte i ostavite da se smesa ohladi.Toping bazu ili slatko vrhnje umutite mikserom.Dve kesice praška za puding pomešajte sa 2 kašike kristal šećera i 1 dl hladnog mleka.Zagrejte 6 dl mleka i skuvajte puding.Kada je puding gotov, pokrijte ga da se ne stvori korica i ostavite da se potpuno ohladi.Mikserom penasto umutite 250 gr maslaca ili margarina sa 250 gr šećera u prahu, dodajte ohladjeni puding i dobro mikserom izmešajte. Potom smesi dodajte 2 kašike umućenog šlaga ili toping baze i lagano izmešajte.Podelite ovu masu na dva dela.

U jedan deo kreme dodajte ohladjenu smesu od plazma keksa. Potom kremu od pudinga podelite na 3 dela, a kremu sa plazma keksom na 4 dela.
Slaganje torte:
Pladanj na kojoj će te slagati keks tortu pospite sa malo mrvica da se keks ne bi lepio. Keks (10 kom) umočite u mleko  i poredajte u dva reda (po 5 u svakom redu) jedan do drugog na tanjir za tortu tako da dobijete koru-podlogu.Zatim keks premažite četvrtinom kreme sa plazma keksom, pa preko toga fil od pudinga.Na to ide drugi red natopljenog keksa, krema sa plazma keksom pa fil od pudinga.Zatim treći red natopljenog keksa, krema sa plazmom pa fil od pudinga. Preostalih 10 kom. keksa umočite u mleko  i poredajte preko fila od pudinga, te premažite kremom sa plazma keksom i premažite umućenim šlagom.Ostavite u frižideru da se ohladi i stegne najmanje 2 sata pre posluživanja. Izvor: www.recepti.com

OSTAVI KOMENTAR