Hrskava-ledena-tortaPotrebno je:
Šipka vanile, 400 ml mleka, 200 g slatke pavlake, 6 žumanaca, 180 g šećera, 200 g čokolade za kuvanje, 150 g kukuruznih pahuljica, 300 g borovnica

Priprema:
Zasecite šipku vanile i izvadite srž, pa sve zakuvajte u mleku i pavlaci. Ostavite da se ohladi. Žumanca i šećer penasto umutite, pa u to polako umešajte mleko. Preručite u šerpu, izvadite šipku vanile, i drvenom varjačom na laganoj vatri mešajte dok se krem ne zgusne (pazite da ne vri). Stavite šerpu u hladnu vodu, pa umutite krem.Krem stavite u metalnu posudu u zamrzivač na najmanje šest sati (povremeno ga mešajući).
Rastopite čokoladu. Kukuruzne pahuljice smrvite i umešajte u čokoladu. Smesu stavite kao biskvit u dva kalupa (prečnika 18 centimetara) i sačekajte da se stvrdne. Polovinu bobica zakuvajte sa 2-3 kašike vode, ostavite da se ohladi, pa dodajte ostale borovnice.Odmrznite sladoled i u polovinu umešajte bobice. Na donju koru stavite sladoled od vanile, poklopite drugim biskvitom, pa stavite sladoled od borovnica. Kolač stavite na dva sata uzamrzivač.
Izvor: Stvar Ukusa

OSTAVI KOMENTAR