Potrebno je:
kisela voda 400ml, šećer 400g, džem od kajsija 150g, soda bikarbona 5g, ulje šoljica, kakao 1 kašika, brašno 350g, žito 300g, šećer u prahu 300g, posni margarin 1, mleveni orasi 300g, slatka pavlaka 500ml, bezbojni preliv za tortu 1,
Priprema:
Umutiti kiselu vodu sa šećerom, dodati džem, dodati sodu bikarbonu pa brašno. Od dobijene smese odvojiti količinu za jednu šoljicu i u nju dodati kakao. Ostatak smese izliti u veliki pleh i šarati sa smesom iz šoljice. Peći u rerni dok ne porumeni na 180 stepeni. Ispečenu koru preseći na pola po visini i dužini, da bi se dobile 4 kore.Žito skuvati i samleti, dodati penasto umućen margarin sa šećerom i na kraju dodati mlevene orahe. Odvojeno umutiti slatku pavlaku.
Filujte sledecim redom: kora, fil sa žitom, slatka pavlaka i tako redom, pri čemu se poslednja kora ne filuje već se preliva bezbojnim prelivom za torte da bi se videla šara. Tortu okolo ukrasite slatkom pavlakom.